Posted on

Druid Alferian Gwydion MacLir

Druid dr. Alferian Gwydion MacLir, Prostozidarski Mojster, vitez Rožnega križa, je avtor dela Vilinska ogamska pisava, ki smo ga smo tudi mi uporabili kot vir modrosti in skrivnosti vilinskega sveta.

Pisec in mojster izdelave čarobnih palic Alferian Gwydion MacLir živi in dela od doma v Barwood Lodgu v zabavnem zaselku Hils Linden, na obrobju Minneapolias v državi Minnesota. Pravo ime druida Alferian Gwydion MacLir je dr. James W. Maertens. Odrastel je v Minnesoti, obiskoval srednjo šolo in doktoriral leta 1993 iz književnosti. Dr. Maertens je druid in prostozidar in aktivno išče modrosti v obeh tradicijah. Preden se je popolnoma posvetil pisanju in izdelavi čarobnih palic je učil predmeta književnost in humanitarne vede.

Članstvo in častno mesto:

Druid Companion of the Order of Bards, Ovates, and Druids
Master Mason, in trenutno Marshal at Lake Harriet Lodge No. 277 A.F.&A.M. of Minnesota
Grand Sublime Perfect and Elect Master, 14° A.A.S.R.
Knight Rose Croix, 18° A.A.S.R.
Sublime Master of the Royal Secret 32° A.A.S.R.
Companion R.A.M.
Noble of the A.A.O.N.M.S. Member of the Scottish Rite Research Society
Founding Companion of the Imaginary Royal College of Enchanters.

Dosežki:
Druid Alferian je preučeval svet čarobnega, filozofijo, zgodovino, Vilince, alkimijo in književnost kot samostojni učenjak že od leta 1993. Njegove izkušnje z Vilinici in vilami segajo v pretekla življenjia ter v otroštvo. Večkrat se je srečeval z njimi na astralnem nivoju in na podlagi teh interakcij so tudi nastala njegova dela.

Dr. Maertens  je objavil številne članke v strokovnih revijah in pod njegovim peresom je nastala knjiga Wandlore:The Art of Crafting the Ultimate Magical Tool. Ta nova izvirna knjiga prikazuje tehnike izdelave magičnih palic, ki jih je razvil in izpopolnili Alferian v več kot desetletju prakse kot mojster izdelave čarobnih palic z več sto strankami po vsem svetu. Knjiga približa magijo kot umetnost vizualizacije in iz pogleda druidov.
Izdelava magičnih palic se uporablja za cerimonialno in ritualno vlogo v sozvočju z naravo in živalskimi duhovi.

Wandlore:The Art of Crafting the Ultimate Magical Tool je knjiga, ki ponuja praktične izkušnje z magijo druidov, pa tudi v uporabi lesnih rezbarij, kamnov in kristalov s ciljem ustvariti živo celokupno entiteto. Obsežen del knjige analizira magične lastnosti in folkloro različnih vrst dreves, ki se uporabljajo v izdelavi magičnih palic.

Poleg ostalih nagrad je  dr. Maertens letal 2007 prejel nagrado Mt. Haemusa reda Bards in Ovates and Druidsi za svoje delo “Entering Faerie: Elves, Ancestors and Imagination”.

Več o obravnavani tematiki najdete na njegovi domači strani. (stran je v angleščini)