Posted on

Interakcija barv z elementarnim amuletom

Barve določajo naše življenje. So način izražanja naših občutkov. Določene barve lahko potencirajo določene lasnosti pri delovanje elementalnega amuleta. Na ta način lahko izpostavimo in ojačamo delovanje določenih komponent amuleta.

Tabela interakcije elementov z določeno barvo

RDEČA (nov začetek, energičnost, pozornost, odgovornost)

Vsak začetek je težak, pa naj gre za konec nečesa starega in začetek novega ali zgolj za korenito spremembo. Lahko da se želimo preizkusiti v nečem popolnoma novem in potrebujemo začetno vzpodbudo.

V vseh teh primerih nam bo v veliko pomoč Elementarni amulet v kombinaciji z rdečo barvo. Ko je čas za nov začetek česarkoli, moramo pristopiti z energičnostjo. Če nismo energični, če nimamo tistega pravega zagona, smo obsojeni na propad, še preden sploh dobro začnemo.

Prav tako nas pokoplje površnost. Če nismo dovolj pozorni se vse preveč rado zgodi, da spregledamo nekaj pomembnega. Sprva se zdi, da gre za malenkost, kasneje pa se izkaže, da nismo spregledali nekaj zanemarljivega, ampak nekaj, kar bi situacijo popolnoma spremenilo.

Ne smemo pa pozabiti niti na odgovornost. Mi sami smo tisti, ki smo odgovorni in ne smemo se izgovarjati na druge ljudi in zunanje okoliščine. Amulet nam bo pomagal, da tega ne pozabimo in hkrati budil naš čut za odgovornost, da ne bi kdaj zašli v težave.

Kadar torej v naše življenje vstopi nekaj novega, pa naj gre za projekt ali rojstvo otroka, ali pa si mogoče šele želimo nekaj novega, je prav, da uporabimo Elementarni amulet v kombinaciji z rdečo barvo. Namesto da se sami obremenjujemo in skrbimo za vse, naj nam pomagajo elementi.

ORANŽNA (ustvarjalnost, strast, domišljija, vztrajnost-v tabeli vzdržljivost,moč)

Ustvarjalnost je ena najbolj naravnih in prvinskih teženj vsakega bitja. Ustvarjalnost na različnih področjih – pa naj gre za stvaritev mojstrskih umetnin, načrtovanje stavb ali pa priprava kulinaričnih specialitet – se skriva prav v vsakem izmed nas. Elementarni amulet v kombinaciji z oranžno barvo bo to ustvarjalnost, naš dar, našel in obudil / prebudil.

Seveda pa ustvarjalnost hodi z roko v roki z domišljijo. Spomnite se, koliko domišljije ste imeli kot otrok. V kupčku mivke ste videli najbolj veličasten grad, kar jih je kdaj bilo. Kos blaga ter lesena palica in že ste bili neustrašni zaščitnik šibkih in najboljši mečevalec. Ali pa prelestna princesa, ki je s svojim zlatim žezlom delila milost in pravico. Kam je izpuhtela vsa ta domišljija? Naj vam jo elementi pomagajo znova najti.

Poleg tega ne smemo pozabiti tudi na strast. Mlačnost nas ne bo pripeljala nikamor in vedno bomo delali za druge ter po njihovih navodilih, zaradi česar ne bomo uspeli doseči svojega polnega potenciala. S strastjo pa bodo naše ideje resnično prodrle in polno zaživele v vsem svojem sijaju.

Nadvse pomembna je tudi vztrajnost. Če nam naša stvaritev v prvo ne uspe, ali pa je naša ideja zavrnjena, to še ne pomeni, da lahko obupamo. Ne smemo! Moramo vztrajati in si pri tem zapomniti, da vaja dela mojstra.

Kadar torej začutimo, da bi nekaj ustvarili, ampak nimamo ideje kaj bi to nekaj bilo ali pa naši stvaritvi manjka tista pika na I, takrat za pomoč poprosimo Elementarni amulet v kombinaciji z oranžno barvo.

RUMENA (resnica, navdušenje, intuicija, realnost)

Kje je meja med resnico in lažjo? Je drobna neresnica že laž ali spada med tako imenovane bele laži, za katere vsi vemo, da so laži, a so dovoljene? Elementarni amulet v kombinaciji z rumeno barvo nam pomaga zaznati še tako subtilno razliko med resnico in lažjo. Razkrije pa tudi našo notranjo resnico, bistvo nas samih.

Pri razločevanju med resnico in vsemi ostalimi verzijami, igra pomembno vlogo tudi intuicija. Vsekakor pa to ni edini primer v katerem nas vodi intuicija. Včasih se zgodi, da ravnamo čisto po občutkih in si še sami ne znamo razlagati čemu smo tako ravnali. Izkaže pa se, da smo ravnali popolnima prav in najbolje možno.

Ko krepimo svojo intuicijo in iščemo resnico, moramo ostati realni. Kljub vsemu ne smemo dopustiti, da nam glavo odnese nekam med oblake, ali da, še slabše, začnemo igrati pravičnika za vse okoli nas. V izogib takšnim primerom in težavam, ki bi posledično lahko sledile, amulet uravnoveša tudi realnost.

Vendar pa ne smemo pozabiti na navdušenje. Vsega v življenju bi se morali lotevati z navdušenjem in tukaj ni nič drugače. Ne smemo biti že vnaprej prepričani, da bomo odkrili laž in prevaro, saj nas to spreminja v pesimiste in cinike. Da ne bi izgubili vere v ljudi, nam bo pomagal Elementarni amulet v kombinaciji z rumeno barvo.

Kadar ne vemo več kaj je res in kaj ne, ko ne čutimo več svoje lastne intuicije, ko se sami ujamemo v koprene laži in ne vidimo izhoda, je čas, da zaupamo elementom.

MODRA (komunikacija, neodvisnost, očiščenje, koncentracija)

Komunikacija je umetnost odprtja in povezovanja z vsemi in vsem – s samim seboj in svojim resničnim bistvom, z drugimi bitji ter s svetom okrog nas. Vsi si želimo, da je komunikacija čimbolj kvalitetna in dvostranska, da znamo dajati informacije, učinkovito deliti svoje ideje, in da znamo kar najbolje sprejeti in uporabiti pridobljeno.

Da pa lahko komuniciramo neobremenjeno moramo biti neodvisni. Če smo odvisni od nekoga drugega, ne moremo svojih misli in idej nikoli izraziti točno tako kot želimo. Samo samostojen in neodvisen človek je pravi gospodar svojih besed.

Pri sporazumevanju z drugimi nas lahko ovirajo tudi lastni predsodki. Zaradi teh – večinoma popolnoma neupravičenih – predsodkov, se nam lahko zelo hitro zgodi, da zamudimo izredno priložnost in napravimo hudo napako. Predsodkov, nepotrebnih zadržkov in ostalih ovir, ki se ovijajo okoli nas kot tančica umazanije, se moramo očistiti in zasijali bomo v vsem svojem potencialu.

Ne smemo pa pozabiti tudi na pomembnost koncentracije. Površnost in nepozornost nista dobrodošli v nobenem aspektu naših življenj in tudi tukaj ni nič drugače. Kolikokrat smo že dali napačno informacijo ali pa slabo predstavili svojo idejo ker smo bili nezbrani? Kolikokrat smo zaradi slabe koncentracije popolnoma drugače razumeli kar nam je bilo povedano?

Torej, če se zgodi, da naša komunikacija šepa in jo želimo izboljšati, če nas ovirajo razni predsodki ali pa si zaradi premalo koncentracije nikakor ne moremo pravilno zapomniti slišanega, je edino pravilno, da za pomoč prosimo Elementarni amulet v kombinaciji z modro barvo.

VIJOLIČNA (radost in igrivost, pogum, mirnost, temeljitost)

Včasih se zalotimo v tesnobnem razpoloženju, ki meji že na brezup, smo potrti in otožni. Elementarni amulet v kombinaciji z vijolično barvo nas poveže z našim radostnim in upanja polnim notranjim otrokom ter nam pomaga, da presežemo negativno čustveno stanje malodušja, brezvoljnosti in zagrenjenosti.

Da pa si lahko dovolimo radost in igrivost, potrebujemo pogum. V današnjem svetu in času, se od nas zahtevajo resnost, umirjenost in pretirana odgovornost, ki je včasih sploh nismo dolžni sprejeti, ampak jo vseeno. Zaradi tega mora imeti človek določeno mero poguma, da se lahko zoperstavi tisti sivi in utesnjujoči rutini ter se stvari loteva z radostjo in odprtostjo.

Seveda pa so v življenju tudi trenutki, ko moramo ostati mirni. V nekaterih primerih moramo stvari temeljito premisliti in se ne smemo kar na vrat na nos zagnati v nekaj. Kljub vsemu včasih ni najbolje, da nas razganja sem ter tja po celem svetu, ker s tem samo porabimo preveč dragocene energije. Lahko se zgodi celo, da energijo izpijemo tudi drugim, kar pa je zadnja stvar, ki si jo želimo.

V naši silni vnemi in zagonu, se lahko celo zgodi, da kakšen detajl spregledamo ali pa neke stvari ne dokončamo. Četudi se novim projektom in situacijam posvetimo z vsem svojim bitjem, pri tem pa nismo temeljiti ali jih celo ne dokončamo, se nam bo uspeh vedno izmikal.

Kadar se torej znajdemo v položaju, ki nam izpije vso voljo ali pa nimamo poguma, da bi se osvobodili dušeče sivosti vsakdanjika, je čas, da uporabimo Elementarni amulet v kombinaciji z vijolično barvo. Elementi nam bodo pomagali tudi pri tem, da nas ne odnese, in da ne bomo pretiravali, ampak bomo še vedno ostali mirni in temeljiti, kadar bo situacija to od nas resnično zahtevala.

INDIGO/BELA (prilagodljivost, samozaupanje, globoko razumevanje, previdnost)

Bitje, ki se ne zna prilagoditi, ima težave z medsebojnimi odnosi, ne najde stika s svojo notranjo intuicijo in ima večino časa občutek, da zgolj bega iz trenutka v trenutek, ne da bi resnično našel svoje mesto na svetu. Če pa se znamo prilagoditi različnim situacijam in tudi ljudem, bomo veliko bolje razumeli sebe in druge, naše življenje bo lažje, lepše in polnejše, predvsem pa brez nepotrebnih pretresov in trenj.

Preden pa smo se sposobni prilagoditi novi situaciji in iz nje potegniti kar največ, moramo zaupati vase. Če nimamo samozaupanja in bolj zaupamo drugim ter njihovi presoji kot pa sebi, nas bodo potegnili v svojo verzijo najboljše prilagoditve. Namesto, da bi storili kakor je najbolj za nas, bodo na boljšem vedno drugi.

Predpogoj za samozaupanje in v nadaljevanju prilagodljivost je globoko razumevanje. Zelo lahko je reči, da razumemo neko formulo, ko pa pride do razumevanja samega sebe, je zgodba drugačna. Seveda, tudi v tem primeru je zelo lahko reči, da se razumemo, ampak ali se res? Brez da resnično in globoko razumemo sami sebe, ne bomo nikoli imeli pravega samozaupanja niti ne bomo nikoli resnično razumeli drugih.

V življenju veliko pomeni tudi previdnost. Že res, da je včasih treba tudi kaj tvegati, da lahko pridobimo. ampak vedno pa ni tako. Ko se soočimo z neko novo situacijo, je boljše, da smo na začetku nekoliko previdni, namesto da bi se kar zagnali z glavo naprej in šli na vse ali nič.

Ko se torej soočimo z novo situacijo, ki se ji moramo prilagoditi, da lahko iz nje potegnemo kar največ pri tem pa ohraniti samozaupanje in globoko razumevanje ter ostati tudi previdni, da se nam naša zaletavost ne maščuje, je čas, da uporabimo Elementarni amulet v kombinaciji z belo barvo.

ZELENA (natančnost, vodstvenost, sočutje in odpuščanje, obilje)

Da je nekdo najboljši strokovnjak na svojem področju, še ne pomeni, da je tudi dober vodja. Nič kolikokrat se je že zgodilo, da je bil nekdo izvrsten pri svojem delu, saj je imel vso potrebno tehnično znanje in več let izkušenj, ko pa je napredoval na položaj vodje, je – milo rečeno – pogorel. Zakaj? Ker ni imel vodstvenih sposobnosti. Elementarni amulet v kombinaciji z zeleno barvo pa okrepi naše vodstvene sposobnosti in nam pomaga, da postanemo dober vodja.

Eno izmed osnovnih današnjih pravil je, da se uspeh nagrajuje in napake kaznuje. Vendar pa na to ne smemo gledati tako črno belo. Nihče napak ne dela namerno in včasih je prav, da nudimo sočutje, namesto da bi nastopili kot diktator brez srca in posluha za sočloveka. V sebi moramo najti moč, da kdaj pa kdaj tudi odpustimo kakšno napako, saj še vedno velja rek »motiti se je človeško, odpuščati je božansko.«

Vse uspešne ljudi pa odlikuje tudi natančnost. Le-ta se lahko kaže na različnih področjih in v različnih oblikah ter včasih že meji na pedantnost. Vendar pa je kljub vsemu boljša prekomerna natančnost, kot pa da moramo izgubljati čas s popravljanjem napak in si podvajati delo., ker smo nekaj spregledali.

Amulet pa nam prinaša tudi obilje po katerem hrepenimo. Naj bo to obilje ljubezni, znanja, denarja, zdravja ali česar koli drugega. Ne moremo pa ga uporabiti, da bi nekomu prinesel obilo slabih stvari, saj amulet ne deluje tako. Lahko si zaželimo obilja za svojo družino in bližje, nikoli pa nam ne bo uspelo priklicati negativne energije.

Kadar se torej znajdemo v situaciji, kjer moramo voditi namesto biti vodeni, in ki od nas zahteva natančnost ali si želimo obilja in v sebi prebuditi odpuščanje in sočutje, je čas, da zaupamo elementom, da nam pomagajo.