Posted on

Uporaba Elementarnih amuletov

Uporaba elementarnega amuleta je sila preprosta. Da pa ga lahko uporabimo, ga moramo najprej izbrati. Na vsakem izmed amuletov so vsi štirje simboli elementov in vsi amuleti delujejo enako, čeprav so iz različnih materialov. Ko izbirate svoj amulet, se nikar ne sprašujte kateri material bi bil boljši in kaj bi se bolje podalo k oblačilom, drugemu nakitu in tako dalje. V življenju je prvi vtis najpomembnejši in pri amuletih ni nič drugače. Tisti, ki nam prvi in najbolj pade v oči, tisti je pravi.

Tako smo izbrali svoj amulet, sedaj pa je potrebno izbrati še barvo. Vsaka barva v vsakem elementu budi določeno področje delovanja oziroma spodbuja določeno lastnost. V ta namen pogledamo tabelo, ki se nahaja v tem članku ter tako ugotovimo s katero barvo moramo kombinirati amulet glede na svoje želje.

Amulet nima posebnega imena s katerim bi ga morali nazivati niti ni za njegovo aktivacijo potreben kakšen poseben ritual. Ko je enkrat v naši lasti, ga preprosto primemo med palec in kazalec ter prosimo, da nam pomaga na izbranem področju. Začutimo kako njegova energija seže proti naši, da se povežeta in prepleteta. Čeprav za vzdrževanje energijske povezave in delovanje amuleta niso potrebni nobeni posebni postopki, nam bo amulet hvaležen, če se bomo v mislih vsaj včasih spomnili nanj, se mu zahvalili in prosili, da nam pomaga še naprej.

Ko sčasoma na izbranem področju ne potrebujemo več dodatne energije, ampak bi jo pa potrebovali kje drugje, amuleta ni treba zamenjati. Zamenjati moramo zgolj barvo in prositi za pomoč na drugem področju. Izbrani amulet je naš, mi smo ga aktivirali in z nami ostaja ne glede na to česa si želimo od njega. Edina izjema je škodovanje drugim, kajti tega pa amulet ne bo storil, saj taka negativna energija blokira njegovo delovanje.