Posted on

O Elementarnih amuletih in talismanih

 

Elementarni amulet je sestavljen iz štirih različnih elementov: voda, ogenj, zrak in zemlja.

Vsak izmed elementov ima svoje posebnosti, ki vplivajo na samo delovanje amuleta. Vsak amulet je  metafizik/zdravilec Arianna uglasila ter aktivirala skozi postopek Elemental Empowerment-a. V nadaljevanju je pojasnjen odnos med samimi elementi ter vplivom barve na njegovo delovanje.

Ogenj:

Element OGNJA je povezan z mentalnim delovanjem osebe in njegovimi vedenjskimi vzorci. Je naš aktiven/dinamični del, ki človeka vodi v dinamično izpolnitev/akcijo.

Če je človek preveč podrejen svojim željam, jezi, navezanosti na zemeljske dobrine, zavisti, pohlepu in aroganci in jih usmerja na ostali zunanji svet, njegove notranje moči pojenjajo, kar kmalu pripelje do izčrpanosti in ostalih aspektov slabega počutja vključno z morebitnimi zdravstvenimi težavami.S takim pretiranim tempom življenja človek hodi po poti popolne izgorelosti. Človek postane razdražljiv, lahko tudi agresiven in se ne more več zbrati.

Uravnotežen element ognja daje človeku občutek zdrave samozavesti, notranje moči in svetlobe, s katero navdihuje vse okrog sebe ter širi to dimamičnost daleč okoli.

Zemlja:

Element ZEMLJE daje vitalnost, stabilnost in življenjsko moč ter pripravi človeka do stiku z resničnostjo vsakdanjega življenja – da je »stoji na zemlji«.

Nesposobnost »stanja na zemlji«. in obvladovanja vsakdanjega življenja, gonja za materialnim dobrinami so znamenja, da element zemlje ni v ravnotežju. Ko je človek popolnoma zaslepljen s temi materialnimi željami, ni več sposoben videti širšie slike-življenja samega.

Kadar je ta element uravnotežen in deluje skladno, ima človek dar za uresničevanje svojih načrtov, je zanesljiv, stabilen in vztrajen v svojih dejanjih, dobro skrbi za telo in je ljubeč do matere zemlje.

Voda:

Element VODE je povezan z emocionalno platjo našega bistva in energijskega sistema. Je del nas, ki čuti in sprejema vtise o svetu.

Mnogokrat je človek preveč občutljiv, vživi se empatsko v čustva drugih, ki ga »dušijo« ali pa sploh ni dojemljiv za občutke drugih. V tem primeru je ta element v neravnovesju. Prevelika empatija ali popolno pomankanje le-te povzroči izgubo občutka, kje so moje meje in tako izgubo same identitete.

To množico ali pomankanje čustev, ki predstavlajo nepotrebno prtljago na naši poti skozi življenje, lahko očisti voda. V tem stanju očiščenosti je človek sočuten, pomirjen, v odnosu vlada harmonija in sam postane vir tolažbe in navdiha za vse ostale okoli njega.

Zrak:

Element ZRAKA je glavni akter pri občutku svobode in interakciji z okolico. Je generator svežih zamisli ter vodi naš način razmišljanja glede na naivo povezanosti s tem elementom.

Neravnovesje v tem elementu povzroči slabo delovanje oz. neusklajenost našega čustvenega in umskega doživljanja situacij. Glavni pokazatelji so srčne bolečine in trpljenje, kar se lahko odraža v stresu, duševnem neravnovesju (depresija, anksioznost). tak človek je nesposoben vzpostavljanja normalnega zdravega odnosa z okolico in težko sprejema vse, kar je drugačno od njega samega.

Element zraka nam pomaga pri naši odprtosti do sprememb , občutku svobode in pri strpnosti do različnih aspektov naše ga zunanjega okolja. Je oče razsodnosti, ki nam jo pomaga razviti ter implementirati pri transformaciji v uporabno lasnost našega značaja-modrost

Tabela interakcije elementov z določeno barvo