Posted on

Zemeljske čakre-točke moči

Kot čakre v človeškem telesu tudi planet Zemljo prepredajo zemeljske čakre. Z lažje razumevanje so “čakre enostavno energijski vrtinci ali presečišča, za katere vemo, da obstajajo v praktično rečeno v vsakem energetskem ali strukturnem sistemu.”

Inštrumenti za zaznavo elektromagnetnega polja, čeprav še v eksperimentalni fazi, lahko zazna ta presečišča oziroma točke sekanja (v ljudeh in v planetu Zemlja).

Več o zemeljskih čakrah pa lahko preberete tukaj. (stran je v angleškem jeziku)

Vseh zemeljskih čaker je sedem. Če jih na kratko naštejemo so zemeljske čakre naslednje:

Prva zemeljska čakra oziroma korenska čakra:  gora Shasta-ZDA
Druga  zemeljska čakra oziroma sakralna čakra: Jezero Titicaca-Peru
Tretja zemeljska čakra oziroma  Solar Plexus čakra: Uluru in Kata Tjuta-Avstralija
Četrta zemeljska čakra oziroma  srčna čakra: Glastonbury Tor in Shaftesbury– Velika Britanija
Peta zemeljska čakra oziroma grlena čakra: Velika Piramida-Egipt, gora Sianai in gora Olives
Šesta zemeljska čakra oziroma čakra tretjega očesa: potujoč Aeon aktivacijski center– trenutno: gora Fuji-Japonska 
Sedma zemeljska čakra oziroma kronska čakra: gora Kailash -Tibet

Glastonbury in Shaftesbury določita sredino srčne zemeljske čakre. Da bi sila Večjega Življenja imela največji učinek mora Gral nesmrtnosti biti prežet z magično palico Resnične Volje. Glastonbury je dom Svetega grala in Shaftesbury je kraj svete Sulice Namena. Ko se zemljska energija Glastonbury-a združili z energijo, prihajajočo iz Shaftesbury-a, je nesmrtna energija, potujoča po Mavričnih Kačjih arterijah razdeljena po celem svetu. Veliki krog Mavrične Kačje arterije se začne Uluru na Baliju, nato na goro KAILAS na Sergiev Posad (Zagorsk)  nato prečka Dansko pred vstopom v Anglijo v bližnji Great Yarmouth. Kot širok trak prečka veliko svetih točk med potjo po angleški zemlji, kar pripomore k srčni čakri. Avebury Stone in Glastonbury Tor sta morda najbolj znana od teh srčnih ” akupunkturnih točk”.

Glastonbury Tor ima veliko povezav z keltskimi legendami in z mističnim Avalonom. Mnogi verjamejo, da se v Glastonbury Tor-u nahajajo “vrata” za prehod v dimenzijo vilincev in vil. Prav tako so s tem krajem tesno povezane vse legende o Kralju Arturju in Vitezih okrogle mize.

Prav na tem kraju se tudi naši vilinski amuleti prebudijo v življenje in dobijo svojo magično moč.