Posted on

Primerjava Elementarnih amuletov

Nekdaj je bila uporaba amuletov namenjena samo posvečenim. »Navaden« človek do amuleta niti ni mogel priti kaj šele, da bi ga uporabljal. Ta pravica je bila rezervirana izključno za vladarje ter posebej posvečene posameznike, ki so znali komunicirati z višjimi silami. Temu je sledilo obdobje, ko je lahko vsak uporabljal amulet, če si ga je le lahko privoščil. Na žalost je bilo takrat tudi neverjetno veliko prevarantov, ki so se izdajali za posvečene in ljudem aktivacijo amuleta astronomsko računali.

Sčasoma pa so ljudje ugotovili, da lahko z nekaj učenja, dela in vaje amulete uporabljajo tudi sami. V tistem obdobju je bila uporaba različnih amuletov tako množica, da komaj verjamemo.

Obstajali so amuleti za vse in vsakogar, izdelani iz skoraj nepredstavljivih stvari. Takrat so bili amuleti bolj modna muha in kičast dodatek kot pa to kar so v resnici. Zaradi tega se je zaupanje v amulete sčasoma popolnoma izgubilo, dokler ni človek zopet začel iskati načina za stik z višjimi silami in kozmično energijo. V ta namen se je rodil tudi elementarni amulet, ki v tem »norem svetu« kakor pogosto slišimo, posameznika opominja iz kje izvira. Od tisoč in enih resnic, ki jih slišimo vsak dan, je ena neizpodbitna – brez štirih naravnih elementov, ne bi bilo življenja. To so osnovni gradniki obstoja, ki so že od začetka in bodo do konca.

Naravni elementi ne zahtevajo posebnih obredov, šaščenja in še kakšnega žrtvovanja za zraven. Zato tudi pri elementarnem amuletu ni kakšnih posebnih in skrivnih postopkov, ki bi bili zaupani samo izbrancem. Uporablja ga lahko čisto vsak, saj je amulet del nas in mi smo del njega.