Posted on

Primerjava Rún Valdr run

Za Rún Valdr rune bi lahko rekli, da temeljijo oziroma so podobne Reikiju. Vendar pa je to samo do neke mere. Za razliko od Reikija niso osnovane na starodavnem Sanskritu ali Tibetanskih naukih, ampak na Nordijskih runah. Sistem Rún Valdr run je celovit in samostojen, zato za uporabo niso potrebna druga znanja ali tehnike. Še največja podobnost je pri zdravljenju, ampak rune zmorejo veliko več.

Za razliko od Reikija lahko Rún Valdr rune uporabimo tudi za magijo, vključno za lahko in močno energetsko polnjenje različnih stvari ter izdelavo magičnih predmetov. Čeprav sistem temelji na Nordijskih runah, je dodanih kar nekaj novih simbolov, ki pa so zanimivo konsistentni. Imajo precej podoben izgled, kar kaže, da so del nekega večjega sistema.

Poleg delovanja in seveda izgleda pa se sistem Rún Valdr run od Reikija in osnovnih Nordijskih run razlikuje tudi v načinu uporabe. Tukaj ni posebnih gibov in točno določene uporabe rok. Zahteva pa ta sistem precej več vizualizacije, ki pa nikakor ni naporna ali težko dosegljiva. Hkrati tudi ni treh različnih stopenj kakor so pri Reikiju in je zato potrebna samo ena kozmična uglasitev. Možno je, da bo Rún Valdr deloval tudi brez uglasitve, ampak bolje je biti temeljit. Pri uporabi so vsi simboli povezani s sakralno čakro in ne s temenom ter rokami kakor pri Reikiju.

Simboli:

Vsi simboli so rdeče barve, razen če ni napisano drugače. Za aktivacijo vsakega simbola, ga moramo videti pred seboj (če simbola nimamo narisanega, si ga predstavljamo) ter trikrat ponoviti njegovo ime. Kakor lahko opazimo, so za razliko od Nordijskih run sestavljeni iz črt in krogov. Krogi so bolj pasivni in namenjeni shranjevanju energije, črte nakazujejo smer gibanja energije. Razporeditev in smer krogov in črt določata kako posamezni simbol deluje.