Posted on

Runsko prerokovanje

Poznamo več vrst runskega prerokovanja. Skupno pa je vsem to, da uporabljajo rune za potrebe prerokovanja ali odgovore na vprašanja (downsing).

Prerokovanje se vrši tako, da se rune jemeljejo ven iz posebne vrečke (posebna vrečka z runami) v kateri so pospravljene vse rune (24 run) . Nekateri uporabljajo tudi 25 runo -Wyrd, ki predstavlja karmo, usodo in neizbežno. Vsako izmed run postavimo v skladu z izbrano postavitvijo na ustrezen položaj. Paziti je potrebno da runo postavimo tako kot smo jo prijeli- obratno obrnjeno ali normalno obrnjeno.

Same postavitev se razlikujejo po številu uporabljenih run. Težavnost in natančnost interpretacije narašča s številom uporabljenih run in izbiri ustrezne postavitve.

Postavitev z 3 runami – Hitri odgovor na konkretna vprašanja:

1

2 3

Ta postavitev da hitre odgovore ali vpogled v neko vprašanje ali problem. Rune položimo po vrsti od leve proti desni. Prva runa predstavlja preteklost, druga runa predstavlja sedanjost in tretja prihodnost.

Postavitev z 6 runami – Ogledalo priložnosti in kariere:

Izid

6

Pretekli podobni vplivi

4

Prihodnji podobni vplivi

5

Vaše pozitivne lasnosti oziroma vrlin

3

Izzivi pred vami

2

Trenutna pozicija

1

Ta postavitev se uporablja kot pomoč pri odločitvah povezanih s kariero in poslom na splošno.

Postavitev z 9 runami – Kozarec ljubezni:

Izid v prihodnosti
(berite ga skupaj
z naslednjo runo)

8

Izid v prihodnosti
(berite ga v skupini
z runo pred to)

9

Izzivi, ki so lahko
pred vami

6

Izzivi, ki so lahko pred
vašim izbrancem

7

Želje vašega izbranca

5

Želje v zvezi z vašim
vprašanjem

4

Narava vaše težave

3

Trenutno stanje
vašega izbranca

2

Trenutno stanje stvari

1

Ta postavitev se uporablja pri težavah in problemih ki se nanašajo na ljubezen in vse situacije glede težav našega “srca”.

Še nasvet:
Rune nam govorijo in poskušajo pomagati. Interpretacija run je izredno zapleten proces in skozi izkušnje pridobivamo uvid in razumevanje le-teh. Rune in njihove pomene ne smemo tolmačiti dobesedno. So le pokazatelj smeri oziroma razvijanja dogodkov v našem življenju. Pokažejo nam smer oziroma usmeritev kam nas življneje vodi in nam tako dajo čas da se pripravimo na morebitne težave oziroma spremembe. V nasprotju s tarot kartami in podobnimi načini prerokovanja nam rune kažejo dogajanja v daljšem časovnem obdobju in so bolj naravnane k tem da nas usmerijo v pravo smer.
S tem prispevkom smo predstavil res samo čiste osnove. Tehnik runskega prerokovanja je toliko kot runskih prerokovalcev. Prerokovanje je samo ena veja runskega drevesa, ki je izredno obsežno. Energija in modrost run je večna in neizčrpna. Bila je tukaj še pred našim prihodom in od takrat nam pomaga pri naših težavah in problemih. Je zelo moder svetovalec, le prisluhniti jim moramo.